Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 29.01.2014.
23:23
Beta A
Predsedništvo Ujedinjenih regiona Srbije (URS) danas je jednoglasno usvojilo predizobrnu platformu za varedne parlamentarne izbore 16. marta, a odluku da li će na izborima nastupiti samostalno ili u koaliciji doneće u nedelju na Glavnom odboru stranke, rekla je potpredsednica URS-a Verica Kalanović.
Četvrtak 30.01.2014.09:01
Zvuči neverovatno, ali, osim Narodne banke Srbije, Agencije za privatizaciju, Državnog revizora i ovdašnjih poslovnih banaka, danas svako zna da je u periodu 2001-2010 neevidentirano izneto više od 51 milijardu dolara na of šor račune (o tome je i američka vladina agencija Agencija Global Financial Integrity podnela izveštaj američkom Kongresu)?U periodu od 2001 -2010. godine na čelu Narodne banke Srbije bili su guverneri Mlađan Dinkić, Kori Udovički, Radovan Jelašić i Dijana Dragutinović, koji su imali vlast nad finansijskim sistemom, i imali su instrumente kontrole.
Četvrtak 30.01.2014.09:02
Postavlja se pitanje: kojim putevima su nestajale ovako ogromne svote novca? Odgovor je jasan: u većini slučajeva u pitanju je ostvarena novčana masa po osnovu neevidentirane prodaje nepokretnosti i pokretnosti, ostvarena novčana masa po osnovu simuliranih investicionih aktivnosti, ostvarena novčana masa po osnovu raščlanjavanje prometa (jedan deo sredstava ide u Srbiju, dok drugi pod imenom srpske firme ide na of šor račune), novčana masa stečena po osnovu isplata raznih komisija...Naravno, najznačajniju novčanu masu čine sredstva stečena preko simuliranih plasmana privrednih subjekta Srbije, i njihovo dalje efektuiranje na spoljnim računima.
Četvrtak 30.01.2014.09:03
Kako to da Devizna dokumentaciona kontrola nije uočila postojanost neevidentiranog prometa, iako je bila stalno prisutna i aktivna, i imala je preko određenih baza podataka pristup evidenciji o robno-novčanim tokovima? Šta je to što čini potencijalne transfere da budu neevidentirani? tu je odgovor više nego jasan: njih čine vešti modaliteti prikrivanja preko odabranog „kanala" kojim se vrši prenošenje sredstva. Mada o svemu postoji prateća dokumentacija, naš finansijski sistem nije bio spreman da ga uoči iako je imao sve institucionalne mehanizme kontrole. Još bolje: ili nije hteo ili nije smeo da prepozna očigledan kriminal!
Četvrtak 30.01.2014.09:05
Prema svim ovim pokazateljima, najviše novca je izneto neposredno posle ubistva Zorana Đinđića, u vreme kada je vlada bila privremena, uoči predstojećih izbora. Ovu činjenicu ne treba zanemariti, jer se sada može objašnjavati zašto su se ove aktivnosti intenzivirale. Dakle, centralna monetarna vlast je ta koja je prećutno odobravalo ove aktivnosti.
Četvrtak 30.01.2014.09:16
Bravo za komentar, ostaje nam nejasno kako to da niko, ali baš niko ne traži taj novac natrag u Srbiju, već se i dalje zadužujemo ! Znači da ovaj gore sa ostalima je već potplatio, ili potplaćuje redovno novoizabrane vladare !? Pošto svi ćute, svi su zadovoljni !

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)